foto: Danny Schwarz

foto: Danny Schwarz

Ik studeerde aan de Universiteit van Amsterdam Nederlandse Taal & Cultuur. Tijdens mijn studententijd schreef ik korte verhalen en was ik redacteur van het literaire tijdschrift Nymphdat al snel door een uitgeverij overgenomen werd. In de hoedanigheid van freelance literair redacteur van die uitgeverij kreeg ik de kans om de ghostwriter te worden van Theo Heuft en te werken aan het boek Yab Yum. Het was een bijzonder interessant en avontuurlijk project, dat resulteerde in een commercieel goed resultaat voor de uitgeverij: de achtste druk ligt inmiddels in de winkel. Lezers op Bol.com: ‘Mooi en goed geschreven’, ‘leest lekker weg’, ‘een prettig en onderhoudend geschreven boek dat lekker wegleest.’
Van een andere inslag is het boek Klasgenoten van Anne Frank, waar ik hierna als ghostwriter aan werkte. Het verhaal van de naar Israël geëmigreerde spelontwikkelaar Theo Coster gaat over de verrassend uiteenlopende oorlogservaringen van de nog levende klasgenoten van Anne Frank die hij bij een reünie had ontmoet.
Inmiddels werk ik al een paar jaar als ghostwriter aan een nieuw project.

Tegelijkertijd met mijn werk als redacteur begon ik op verzoek met het maken van portret- en karikatuurtekeningen voor de uitgeverij. Niet veel later mocht ik voor GPD-dagbladen (onder andere PZC, De Stentor, Tubantia) schrijversportretten tekenen. Daarna volgde NRC Handelsblad.
Tegenwoordig maak ik illustraties voor diverse uitgeverijen, kranten, tijdschriften en onderwijsinstellingen. Ik maak illustraties voor boekomslagen, tijdschriftcovers, vakbladen, uitnodigingen en af en toe op particulier verzoek.
Mail me voor meer informatie of een prijsopgave op martienbos@gmail.com

 

3 Comments

 1. erik
  12 februari 2015

  Ha Martien,
  Mooie website! Professioneel en mooi werk!
  Groet,
  Erik

  Reply
 2. Susan
  4 mei 2016

  Dag Martien,

  Wat een mooie en leuke site!
  We gaan snel samen met ons team eten en ik wens jou via deze weg heel veel werk toe!

  Groetjes,

  Susan Swaan

  Reply
 3. wouter leeman
  15 januari 2017

  Leuk je weer eens gezien te hebben, Martien!
  Graag hoor ik er van als je werk ergens hangt…
  Groet,
  Wouter

  Reply

Leave a Reply